”Trash that bottle”

Denna söndag spenderar jag ute på vift. Vi försöker lära Zoe att äta på flaska och det går så där. Zoes första två veckor gick det utmärkt med flaskan. Då pumpade jag ibland och matningen kom då från Medelas flaska (som inte ska störa amningen). Men sedan ville inte Zoe mer och det har känts lättare då att bara amma. Hon började tugga på mynningen istället för att suga. Eller var bara ledsen under hela matningsförsöket.

Men nu går tiden. Vi ska snart ut och resa, därefter börjar jag jobba. Det är förvisso två månader bort innan mammaledigheten är slut, men vi vill absolut börja öva med flaskan redan nu. En konsekvens av detta är även att jag börjat trappa ner på amningen lite för att försöka ersätta något mål om dagen med ersättning. Visst hade jag kunnat tänka mig att pumpa ut till flaskmatningen, men numer får jag bara ut 10 ml på en pumpning. Zoe äter väldigt regelbundet, så jag tror att min produktion har anpassat sig därefter med många småportioner.

Vi har hursomhelst testat ett annat flaskmärke och det känns bättre. Hon verkar förstå hur hon ska äta med den även om hon tycker att det är fruktansvärt. Oavsett om det varit bröstmjölk eller ersättning i flaskan. Men ett tips vi fick från BVC är att hålla sig borta när man börjar öva med flaska. Det blir lättare för henne att acceptera den om hon inte känner min doft hemma och lär sig att flaskan är det enda som erbjuds. Hemskt, men jag hoppas att det ger med sig snart!

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s