Textanimering i After Effects


I höstas gick jag en kurs i After Effects på distans som var en riktig höjdare. Jag hade aldrig tidigare öppnat programmet och visste knappt vad det var jag skulle studera.

Något missvisande heter kursen Videoredigering i  After Effects, men där man med kursen framförallt får en genomgång i programvaran och lära sig att tillämpa effekter på ett passande sätt baserat på faktorer som budskap, målgrupp och medie.

Kursen var perfekt upplagd om man frågar mig. Har inte tidigare studerat på distans, men här upplevde jag en hög tillgänglighet och närvaro bland så väl lärare som elever. Inspelade lektioner, gott om övningsmaterial, bra feed back från lärare och kurskamrater, uppgifter på lagom nivå för nybörjare men där det även fanns möjlighet att avancera och lära sig mer med materialet. Bra helt enkelt, och där jag inte upplevde att kurskvaliteten blev drabbad på grund av studieformen.

Videon ovan är min inlämning till en uppgift i textanimering. Jag fann mycket inspiration från tutorials och hittade ett grymt konto på Youtube som kom till stor hjälp. Uppdraget var hursomhelst att skapa en vinjett till ett fiktivt TV-program eller en film. Min skapelse blev ”Säg hej till Byråvärlden”.

”Våren 2015 får vi på SVT play följa Reklammakare 1 och Reklammakare 2 när de tar sig an byråvärlden i miniserie på 10 avsnitt. De visar oss vad det finns för olika byråer, vad de gör för något och vilka arbetsroller vi kan stöta på. Med serien får vi även bekanta oss med ett urval av Stockholms framgångsrika byråer samt ett par nykomlingar på arenan. Det bjuds på en hel del matnyttig information blandat med kreativa inslag och levereras garanterat med ett stort mått av humor!”

Reklammakare 1 har arbetat som Strateg i reklambranschen i 7 år.
Reklammakare 2 är utbildad AD och har arbetat på lite olika byråer i 4 år men även skrivit för Resumé.

Målgrupp: De som är intresserade och nyfikna på reklambranschen.
Det kan exempelvis vara en person som önskar ett framtida jobb på en byrå, en branschkollega som vill kika in närmre på vad serien bjuder eller någon som helt enkelt tycker att det är kul med design och kommunikation. Vi pratar därmed om en stor bredd vad gäller demografi, då det finns många potentiella målgrupper.

Efter målgrupperna har tagit del av serien känner de att serien var lärorik och underhållande.

Exempel på programinnehåll:
• Byråredogörelse – definition, struktur och relationer.
• Intervjuer (yrkesspecifika).
• Skildra arbetsprocesser.
• Visa upp produktioner.
• Diskutera framtiden för branschen och inverkan av digitaliseringen.

Parallellt med denna kurs läste jag en annan på distans som var en riktig besvikelse. Svårt att komma i kontakt med lärare, slarv med rättningar och i princip enbart en textbok som studiematerial. Kände ingen som helst närvaro till varken skolan, övriga kursare eller lärare. Tur var det väl då att de hade lyckats plocka fram en bra bok till hjälpmedel och lagt upp ganska omfattande och kluriga uppgifter som gjorde att man i alla fall lärde sig något, även om det var pest och pina.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s