Påskpyssel och lappar

Pyssel med målning av ett par ägg hann det bli denna påsk.

God morgon på er,

Hoppas ni haft en fin påsk hittills! Igår var det full rulle för min del från det att jag vaknade tills jag kom hem sent på kvällen. Och med full rulle menar jag pyssel, äta god mat, frossa i godis, spela spel och bara umgås med familjen.

Som alltid vaknade jag tidigt på morgonen. Jag gick upp, tog penslarna i högsta högg och började genast måla mina påskägg inköpta från Panduro. Det resulterade i en och annan ful historia, varav en mimare med krulligt hår och basker på toppen. Totalt pimpades fem stycken ägg!

Pyssel med påskägg. Jag målade dem svarta och vita med text och fjädrar.

Efter en härlig förmiddag med massa kladdande fick jag lite bråttom att fixa ihop det sista i matväg. Vi hade bestämt att köra på ett litet påskknytis, så alla tog med sig en och annan rätt till bordet. Mycket trevligt! För min del blev det första gången att testa memma. Det var ju… intressant.

Dagen spenderades hemma hos min ena bror. Jag är förvisso yngst i familjen (ett kort tag till) men håller stenhårt på våra traditioner med jakt av påskägg. Vi brukar skapa lappar som ledtrådar till äggen. Det vill säga att vi ritar av olika föremål i hemmet, där sedan nästa lapp får gömma sig.
– Vänta, hur menar du nu?

Ja, enkelt sett går det till såhär: Alla får en startlapp var. Den kan exempelvis föreställa den där golvlampan som står i vardagsrummet. Då går man dit för att hitta nästa lapp. Den visar istället en bild på tekannan i köket.

Så fortsätter man med sina lappar tills ägget är funnet. Med andra ord ska den sista lappen visa gömställetför ägget. Tvättmaskinen, byrålådan, filtkorgen, eller var nu ni gömmer era ägg. Mitt dolde sig i soffan bakom en kudde!

Men självklart kan man ”avancera” sin äggjakt med lappar. Välj kluriga föremål, rita av en familjemedlem eller skapa en digital lapp (exempelvis ett textdokument på skrivbordet eller en videosnutt). Det mest udda jag fått har varit en Mii på brorsans Wii. Den föreställde min andra bror om jag inte minns helt fel.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s